Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä kollageeni on?
Kollageeni on kolmesta aminohappoketjusta koostuva rakenneproteiini, jolla on kolminkertainen heliksi-molekyylirakenne. Se muodostaa vahvoja kuituja ja takaa kehon rakenteen. Kollageeni on ihmiskehon täyteläisin proteiini muodostaen noin 1/3 ihmiskehon koko proteiinipitoisuudesta. Se takaa kehomme sidekudosten yhtenäisyyden, elastisuuden ja vahvuuden ylläpitäen ihon, rustojen ja luiden muotoa sekä toimintoja.
Mitä merikollageeni on?
Merikollageeni on kaloista saatavaa kollageenia, jota kutsutaan myös mm. kalakollageeniksi. Se sisältää I- ja III-tyypin kollageenimolekyylejä.

Merikollageenilla on muuhun eläinperäiseen kollageeniin verrattuna parempi biosaatavuus. Biosaatavuus on nopeus, jolla ravintoaineet imeytyvät verenkiertoon suolenseinämän kautta. Toisin sanoen merikollageeni imeytyy verenkiertoon muita kollageenityyppejä nopeammin.
Miten kollageenityypit eroavat toisistaan?
Erilaisia kollageenityyppejä on useita – tarkalleen ottaen 16. Yleisimmät ja perusteellisimmin tutkitut kollageenityypit ovat I-, II- ja III-tyyppi (90 %).

I-ja III-tyypin kollageenit ovat yleisimpiä kehossamme. I-tyypin kollageeni vastaa vahvoista hiuksista, ihosta, kynsistä ja luista. III-tyyppi huolehtii luiden yhtenäisyydestä ja verenkiertojärjestelmän verisuonten vahvuudesta. II-tyypin kollageenia on kehossa vähemmän. Sitä löytyy runsaasti nivelistä ja rustoista. II-tyypin kollageenia käytetään lähinnä nivelten terveyden edistämiseen (löytyy eläinperäisestä kollageenista, ei koske kala-/merikollageenia).
Mitä on hydrolysoitu kollageeni?
Hydrolysoitu kollageeni on kollageenia, jota saadaan ottamalla ensin kalagelatiinia luonnollisesta lähteestä (kalan nahka) ja hajottamalla sen jälkeen gelatiinin proteiinirakenne pienemmiksi aminohapoiksi (peptideiksi), jotka sisältävät lähinnä glysiiniä, proliinia ja hydroksiproliinia, käyttämällä hajottamiseen bioaktiivisia entsyymejä.

Peptidien erittäin pienen molekyylipainon (4 kDa) ansiosta saavutetaan korkeampi biosaatavuus ja kollageenimolekyylien toimittaminen juuri sinne, jossa niitä tarvitaan eniten.
Mistä Col Du Marine™ -kollageeni on peräisin?
Merikollageenimme ainesosaa, Naticol ® HPMG:tä, valmistaa teollisuusalan johtava yritys, Weishardt Group (Ranska), joka on yksi merikollageenin valmistamisen suunnannäyttäjiä maailmassa. Naticol ® HPMG:n valmistaminen tapahtuu korkeimpien laatustandardien mukaisesti ja sitä pidetään merikollageenin vertailutuotteena. Alla joitakin faktoja Naticol ® HPMG:stä:
 • Sitä valmistetaan gelatiinivaiheella, joten peptidisekvenssi on 100 % kontrolloitu
 • Sitä valmistetaan ainoastaan kestävistä luonnollisista ja vesiviljellyistä lähteistä
 • Siinä on 100 % neutraali haju sekä maku ja se on täysin kirkasta liuenneena
 • Se on mikrorakeisessa muodossa, joka auttaa sitä liukenemaan paremmin juomiin
 • Se on luonnollinen tuote eikä sitä ole luokiteltu elintarvikkeen lisäaineeksi – siksi sillä ei ole myöskään E-merkintää
 • Se on valmistettu ISO 9001- ja FSSC 22000 -standardien mukaisesti
 • Sillä on Halal- ja Kosher-sertifikaatit
 • Jokainen valmistettu erä testataan jäteveden, ravintoarvon, raskasmetallien ja mikrobiologian osalta. Ainoastaan täysin tarkastetuista eristä, joita voidaan seurata pisteestä A pisteeseen Z, ja joilla on EU:n säännösten mukaisesti olemassa kaikki turvallisuusasiakirjat, tulee Col Du Marine™ -tuotteitamme.


 • Col Du Marine™ -tuotteiden lopullinen valmistaminen tapahtuu EU:ssa, sopimuksellisissa akkreditoiduissa farmasiatuotteiden ja terveyselintarvikkeiden valmistuslaitoksissa.
  Miksi Col Du Marine™ -kollageeni on parempaa kuin muut merikollageenit?
  On tärkeää ymmärtää, että ainoastaan erittäin hellävaraisella hydrolyysillä käsitelty ja kaikki tarkkaan järjestettyjen peptidien saavuttamiseksi tarvittavat vaiheet läpäissyt kollageeni voi antaa erinomaisia tuloksia.

  Kalan nahka tulee puhdistaa monta kertaa, jotta siinä ei olisi vierasesineitä, kuten rasvaa, lihaa, ruotoja tai suomuja. Kollageenin saaminen nahan suoralla entsymaattisella hydrolyysillä gelatiinivaihetta läpäisemättä ei myöskään ole oikein, sillä käsittelylämpötilan on oltava matala ja tietyn aminohapposekvenssin luomisesta vastaavat entsyymit saattavat helposti muuttua hallitsemattomiksi.

  Valitettavasti useat kollageenituotteet perustuvat ainesosiin, joiden patentoitua valmistusmenetelmää ja erittelyä ei ole todistettu. Jos kollageenin aminohapposekvenssi ei vastaa sitä, millainen sen tulisi olla, sitä voidaan pitää vain proteiinina, joka saattaa vahvistaa terveyttä yleisesti, muttei täytä tärkeintä tarkoitustaan – kiihdyttää kehon omaa kollageenintuotantoa.

  Siksi merikollageeniravintolisän valinta ei saa olla arpapeliä. Se ei saisi myöskään perustua kauniiseen muotoiluun tai markkinointiannosteltuihin matalapitoisiin tuotteisiin, jotka lupaavat parantaa ihosi kuntoa lyhyessä ajassa. Ainoastaan todistetut tavaramerkit voivat olla sekä hyödyllisiä että kustannustehokkaita. Col Du Marine™ on taatusti laadukkaimman tavaramerkin kollageeni, jonka peptidipitoisuus on mahdollisimman suuri ja joka täyttää lupauksensa edistää nuorekasta ulkonäköäsi ja terveyttäsi.

  Löydät lisätietoa kollageenimme valmistuksesta UKK-osiosta.
  Miten Col Du Marine™ -kollageenia valmistetaan?
  Liiallisen rasvan poistaminen, jota kutsutaan usein rasvanpoistoksi tai rasvan vähentämiseksi, on rasvahappojen ja muiden vierasesineiden poistamista nahasta.

  Luonnollisesta lähteestä peräisin olevan kollageenin rakenteen hajottaminen happokäsittelyllä.

  Kalagelatiinin erottaminen.

  Puhdistaminen – epäpuhtaiden kemiallisten elementtien poistaminen gelatiinimassasta.

  Entsymaattinen hydrolyysi on prosessi, jonka aikana entsyymit hajottavat proteiinisidokset peptideiksi tietyssä järjestyksessä (kollageenin aminosekvenssi).

  Tiivistäminen, joka vähentää massan vesipitoisuutta.

  Ultrasuodatus – suodatus tapahtuu 4 kDa-suodattimella, joka takaa kalan maun ja hajun poistamisen (suodatin on pienempi kuin savukkeessa).

  Sterilointi tuotteen 100 % turvallisuuden takaamiseksi.

  Suihkekuivatus on menetelmä kuivan jauheen valmistamiseksi nesteestä tai suspensiosta kuivattamalla sitä nopeasti kuumalla kaasulla.
  Miten Col Du Marine™ -kollageenia käytetään?
  Paras tapa käyttää Col Du Marine™ -kollageenia on lisätä sitä aamukahviin, smoothieen, huoneenlämpöiseen veteen, mehuun tai muuhun juomaan (paitsi teehen). Se tulee sekoittaa juomaan, kunnes se on täysin liuennut. Col Du Marine™ -kollageenia voidaan ottaa sekä tyhjään vatsaan että yhdessä ruoan kanssa. Col Du Marine™ -kollageenia voidaan myös lisätä erilaisiin ruokiin, kuten esim. salaattikastikkeisiin, keittoihin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

  Vuonna 2016 Ranskan Nizzassa suoritetun kliinisen kollageenitutkimuksen tulosten pohjalta suosittelemme tekemään 12 viikon kuurin ottamalla päivittäin 5 g kollageenia.

  Tutkimuskooste löytyy seuraavasta linkistä: http://www.jarcp.com/2889-specific-natural-bioactive-type-1-collagen-peptides-oral-intake-reverse-skin-aging-signs-in-mature-women.html

  Lukuisiin lisätutkimuksiin perustuen merikollageenia voidaan käyttää enintään 20 g päivässä. Suositellun enimmäisannoksen ylittäminen on sallittua ainoastaan lääkärin konsultaation jälkeen.
  Mikä on Col Du Marine™ -kollageenin suositeltu päiväannos?
  Col Du Marine™:n suositeltu päiväannos on 5 g, joka vastaa 2 Col Du Marine™ -purkissa olevaa kauhallista tai yhtä pussillista.

  Col Du Marine™ -kollageenin päiväannoksen voi nostaa 20 grammaan nopeampien ja tehokkaampien tulosten saavuttamiseksi.
  Onko Col Du Marine™ -kollageenin käytöllä sivuvaikutuksia?
  Col Du Marine™ -kollageeni on 100 % luonnollista ja peräisin kaloista. Se ei sisällä muita ainesosia eikä lisäaineita. Kyseinen ainesosa on läpäissyt lukuisia testejä eikä yhtään negatiivista tai ei-toivottua sivuvaikutusta ole koskaan virallisesti rekisteröity tai havaittu. Tuotetta ei suositella kala-allergikoille. Col Du Marine™ ei sisällä minkäänlaista rasvaa eikä kolesterolia, joten se sopii myös diabeetikoille. Aine voi kuitenkin vaikuttaa negatiivisesti, jos sitä ei käytetä vastuullisesti. Suosittelemme keskustelemaan lääkärin kanssa annostelusta ja mahdollisista sivuvaikutuksista ennen kollageenikuurin aloittamista.
  Kuinka kauan kestää, ennen kuin ensimmäiset tulokset näkyvät?"
  Käyttäjän iästä ja tavoitteesta riippuen ensimmäisiä tuloksia voidaan odottaa jo kolmannen Col Du Marine™ -käyttöviikon jälkeen.

  Tulosten yleisimmät näkyvät tunnukset ovat:
 • Paremmin kosteutettu iho (pienempi auringon, tuulen, kylmän ja kaupunkiympäristön vaikutus)
 • Sileämpi iho ranteen alueella (vaikutusta kyseiseen alueeseen on havaittu eniten)
 • Hehkuva iho, tulos verrattavissa seerumipohjaisen kosmetiikan käyttöön
 • Ensimmäisestä käyttöpäivästä alkaen näkyvä vaikutus ryppyihin
 • Huomattavasti vahvemmat hiukset ja kynnet (paksummat, kasvavat nopeammin)
 • Kohtalaisten rusto- ja jänneongelmien lieventyminen
 • Yleisesti parempi olo verisuonten paremman toiminnan ja suoliston terveyden paranemisen ansiosta
 • Täydellisen vaikutuksen saavuttamiseksi suosittelemme ottamaan 12 viikon kuurin, jota voi jatkaa samalla tavalla tai toistaa kolmen tai kuuden kuukauden välein.
 • Kirjaudu

  Salasana unohtunut?

  Rekisteröidy?

  We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.
  Ok